Goda recept från Tillasgården

Kavring utan sirap – Frankenlaib

Du kan baka Kavringmixen även utan sirap:

Tillsätt bara 420 g ljummet vatten och 15 g färsk jäst och fortsätt enligt beskrivningen på etiketten.
Degen kan formas till en rund brödkaka eller bakas som en limpa.

Du får ett kryddbröd med en mycket god brödsmak som i Tyskland kallas för Frankenlaib

Guten Appetit!

Danskt Rågbröd utan sirap (två varianter)

Det funkar även med Danskt Rågbrödet att baka utan sirap.

Tillsätt bara 410 g ljummet vatten och 15 g färsk jäst och fortsätt enligt beskrivningen på etiketten.
Degen kan formas till en rund brödkaka eller bakas som en limpa.

Du kan också baka ett gott ölbröd av Danska-blandningen.
Tillsätt bara 410 g öl och 15 g färsk jäst och fortsätt enligt beskrivningen på etiketten.

Degen kan formas till en rund brödkaka eller bakas som en limpa.
Ölet ger brödet en maltig smak. Obs: jästen i ölet gör att degen jäser snabbare.

 

Focaccia och Pizza med Surdegsbaguettemixen

Med Surdegsbaguettedegen kan du också göra smaskiga focaccia eller pizzor:

Gör degen enligt etikettens beskrivning, väljer pålägg som önskat.
Låt jäsa i ca 15 minuter.

Värm ugnen till ca 225°C och grädda pizza/focaccia i 15-20 minuter.

Bondbröd med frön

Om du tillsätter bondbröds degen t.ex. sesam och linfrön får du ett ljust surdegsbröd med nötig smak av sesam och linfrön.

Väldigt populärt och enkelt att göra.

Muslibröd med Dinkelbröd/Fullkornsbröd

Tillsätt en handfull av torkade frukter (aprikoser, dadlar, plommon, fikon mm) till degen av Dinkelbrödet eller Fullkornsbröd, så får du ett fantastiskt gott muslibröd.

Semlor med Sockerkringlordeg

Om du älskar semlor, kan du baka underbara semlorbullar med sockerkringlordeg.

Du följer beskrivningen på etiketten.

Väg upp degbitarna med 50-60 g, så får du ca 20 semlor. Rulla rund degbitarna och låt dem jäsa på bakplåt avtäckt och på en varm plats i ca 40-60 minuter.

Värm ugnen till ca 210°C (190°C varmluft) och grädda semlorna i 8-10 minuter.

Lägg de nygräddade semlorna strax efter bakning i en plastpåse, så stanna den mjuka. Det går bra frysa in och tina upp efter behov.
Fyll med mandelmassa och grädde – äkta njutning!