Goda recept från Tillasgården
![kavring](https://tillasgarden.se/wp-content/uploads/2023/04/kavring.jpg)
Kavring utan sirap – Frankenlaib
Du kan baka Kavringmixen även utan sirap:
Tillsätt bara 420 g ljummet vatten och 15 g färsk jäst och fortsätt enligt beskrivningen på etiketten.
Degen kan formas till en rund brödkaka eller bakas som en limpa.
Du får ett kryddbröd med en mycket god brödsmak som i Tyskland kallas för Frankenlaib
Guten Appetit!
![danskt_ragbrod](https://tillasgarden.se/wp-content/uploads/2023/04/danskt_ragbrod-2.jpg)
Danskt Rågbröd utan sirap (två varianter)
Det funkar även med Danskt Rågbrödet att baka utan sirap.
Tillsätt bara 410 g ljummet vatten och 15 g färsk jäst och fortsätt enligt beskrivningen på etiketten.
Degen kan formas till en rund brödkaka eller bakas som en limpa.
Du kan också baka ett gott ölbröd av Danska-blandningen.
Tillsätt bara 410 g öl och 15 g färsk jäst och fortsätt enligt beskrivningen på etiketten.
Degen kan formas till en rund brödkaka eller bakas som en limpa.
Ölet ger brödet en maltig smak. Obs: jästen i ölet gör att degen jäser snabbare.
![pizza2](https://tillasgarden.se/wp-content/uploads/2023/04/pizza2.jpg)
Focaccia och Pizza med Surdegsbaguettemixen
Med Surdegsbaguettedegen kan du också göra smaskiga focaccia eller pizzor:
Gör degen enligt etikettens beskrivning, väljer pålägg som önskat.
Låt jäsa i ca 15 minuter.
Värm ugnen till ca 225°C och grädda pizza/focaccia i 15-20 minuter.
![bondbrod_med_fron](https://tillasgarden.se/wp-content/uploads/2023/04/bondbrod_med_fron.jpg)
Bondbröd med frön
Om du tillsätter bondbröds degen t.ex. sesam och linfrön får du ett ljust surdegsbröd med nötig smak av sesam och linfrön.
Väldigt populärt och enkelt att göra.
![muslibrod](https://tillasgarden.se/wp-content/uploads/2023/04/muslibrod.jpg)
Muslibröd med Dinkelbröd/Fullkornsbröd
Tillsätt en handfull av torkade frukter (aprikoser, dadlar, plommon, fikon mm) till degen av Dinkelbrödet eller Fullkornsbröd, så får du ett fantastiskt gott muslibröd.
![semlor](https://tillasgarden.se/wp-content/uploads/2023/04/semlor.jpg)
Semlor med Sockerkringlordeg
Om du älskar semlor, kan du baka underbara semlorbullar med sockerkringlordeg.
Du följer beskrivningen på etiketten.
Väg upp degbitarna med 50-60 g, så får du ca 20 semlor. Rulla rund degbitarna och låt dem jäsa på bakplåt avtäckt och på en varm plats i ca 40-60 minuter.
Värm ugnen till ca 210°C (190°C varmluft) och grädda semlorna i 8-10 minuter.
Lägg de nygräddade semlorna strax efter bakning i en plastpåse, så stanna den mjuka. Det går bra frysa in och tina upp efter behov.
Fyll med mandelmassa och grädde – äkta njutning!