Bakkurser på Tillasgården

Om du är intresserad av att lära dig mer om baktekniker och hur du lätt kan baka olika sorters bröd så har Tillasgården i Leksand fyra olika kurser för mindre grupper och företagsevent. Se evenemangskalendern för information om datum och att boka.

Bulla upp med fikabröd

Här är fokus på vetedeg och enkla godsaker som kan bakas med den. Kurser passar för alla som älskar bullar, semlor och sockerkringlor. Bakkursen avslutas med gemensam fika.

Den tyska brödtraditionen – baka med rågsurdeg

Kursen ger deltagarna möjlighet att lära sig om två klassiker från Tysklands bagerier: bondbröd och lantbröd. De är båda rågsurdegsbröd. Ta del av smakprov med dryck efter bakningen.

Sommarens smaker – surdegsbaguetter!

Att baka med kalljäst vetesurdeg är hur enkelt som helst och kan varieras på många olika sätt. I kursen ingår att prova på att baka surdegsbaguetter, focaccia och mer. Tillsammans med gruppen blir det godfika efter bakningen.

Nordiska klassiker – kavring och danskt rågbröd

Kursen ger deltagarna kunskap om två traditionella brödsorter som bakas mycket i Norden: kavring och danskt rågbröd. Traditionellt bakas de med lite sötma men kan även få spännande smak som osötade varianter. Efter bakningen blir det gemensam fika med smakprov.

Allmän information om kurserna

I varje kurs får deltagaren lära sig att baka olika sorters bröd. Kurserna passar alla oberoende av bakvana. Deltagaren får lära sig tekniker för att knåda och forma brödet, dekorera degarna och baka dem. I kursen ingår gemensam fika och alla deltagare får ta med sig egna bröd hem efter kursen. De får också en broschyr med recept och baktips samt tre av Tillasgårdens populära surdegsbrödmixer.

Pris per person

695 kr (inkl moms)
Betalning via Swish på nummer 123 044 5288.

Tid

Kl 13-16 (c:a 3 timmar)

Utrustning

Ta gärna med dig eget förkläde – om du inte har det finns det att låna på Tillasgården.

På Tillasgården finns det brödmixer och bakformar till salu.

Företagsevent

Kontakta Tillasgården för förslag och offert om bakkurs för företag.

………………………………………………

Schema Sommaren 2024

Juli
1/7 Den tyska brödtraditionen – baka med rågsurdeg
8/7 Sommarens smaker – surdegsbaguetter!
15/7 Nordiska klassiker – Kavring och Danskt Rägbröd
22/7 Bulla upp med fikabröd

Augusti
5/8 Den tyska brödtraditionen – baka med rågsurdeg
12/8 Sommarens smaker – surdegsbaguetter!
19/8 Nordiska klassiker – Kavring och Danskt Rägbröd
26/8 Bulla upp med fikabröd

 

Anmäl dig här!

    Jag vill anmäla mig till följande kurser: