Bakkurser på Tillasgården

Om du är intresserad av att lära dig mer om att baka bröd hemma själv så erbjuder vi en grundkurs med temat baka med surdeg.
Se evenemangskalendern för information om datum och bokning.

Grundkurs: Baka med surdeg

Focus ligger på rågsurdeg enligt den tyska baktraditionen och vetesurdeg med kalljäsning för enkla populära bröd som ger medelhavskänsla. Deltagarna får viktiga baskunskaper om olika mjölsorter och deras egenskaper. Gemensam smakprov på olika brödsorter och fika ingår.

Riktigt gott bröd och nyttigt mat!

Som utbildad hälsorådgivare vet jag att nyttigt mat smakar otroligt gott! I kursen tar vi upp baskunskaper för en hälsosam kost i allmänhet. Bröd är ett baslivsmedel, så här tar vi en närmare titt: vad är hälsosamt bröd och hur kan jag baka det själv? Gemensam smakprov på olika brödsorter och fika ingår.

Kalljäsning och vetesurdeg

Sommaren närmar sig – dags för baguette, pizza & Co! Med kalljäst vetesurdeg bakar vi baguette i olika variationer, focaccia och mer. Gemensam smakprov på olika brödsorter och fika ingår.

Allmän information om kurserna

I varje kurs får deltagaren lära sig att baka olika sorters bröd. Kurserna passar alla oberoende av bakvana. Deltagaren får lära sig tekniker för att knåda och forma brödet, dekorera degarna och baka dem. I kursen ingår gemensam fika och alla deltagare får ta med sig egna bröd hem efter kursen. De får också en broschyr med recept och baktips samt tre av Tillasgårdens populära surdegsbrödmixer.

Pris per person

695 kr (inkl moms)
Betalning via Swish på nummer 123 044 5288.

Tid

Kl 17.00-20.00 (c:a 3 timmar)

Utrustning

Ta gärna med dig eget förkläde – om du inte har det finns det att låna på Tillasgården.

På Tillasgården finns det brödmixer och bakformar till salu.

Företagsevent

Kontakta Tillasgården för förslag och offert om bakkurs för företag.

………………………………………………

Bakningskurser vinter/vår 2025:

Februari:
Torsdag, 13/2 Grundkurs: Baka med surdeg
Onsdag, 19/2 Riktigt gott bröd och nyttigt mat!

Mars:
Onsdag, 12/3 Grundkurs: Baka med surdeg
Torsdag, 20/3 Riktigt gott bröd och nyttigt mat!

April:
Torsdag, 10/4 Grundkurs: Baka med surdeg
Onsdag, 23/4 Grundkurs: Baka med surdeg

Maj:
Onsdag, 7/5 Kalljäsning och vetesurdeg
Torsdag, 22/5 Kalljäsning och vetesurdeg

 

Anmäl dig här!

    Jag vill anmäla mig till följande kurser vinter/vår 2025: